miércoles, 24 de marzo de 2010

EL DESASTRE DE L'ILLA

El 7 de setembre de 2008, després d’una prova pilot de l’Illa durant el mesos, l’equip de govern (socialistes i esquerra) decideix implantar definitivament l’Illa de vianants. La decisió de consolidar-la, es va prendre sense tenir solventats un seguit de problemes:
· Seguretat: les ambulàncies i vehicles d’emergència no tenen garantit accedir amb prou celeritat a l’Illa de Vianants i el sistema de pilones ha demostrat ser insegur, provocant accidents, a banda del seu cost (només amb reparacions l’any 2009 s’han invertit 39.000€) i la possible implantació d’un sistema de video-vigilància que superarà en molt el cost del sistema de pilones.
· Transport Públic: després de la manifesta voluntat de l’Equip de Govern de no obrir l’illa de vianants al transport públic, actualment hi passen la Línia 1 i 4 d’autobusos, però aquests no estan provistos de les senyals acústiques.
· Aparcament: l’aparcament tampoc no resta solventat. Rubí té un important dèficit d’aparcament, tant de pagament, com gratuït, tant de rotació, com fix. Pel que fa a l’aparcament gratuït, Escardívol i RUBI+D, no donen cobertura suficient a la demanda i l’aparcament de pagament, zona blava, 11 de setembre i Salvador Allende, tampoc cobreixen les necessitats, per no parlar de la restricció d’ús que suposa el fet que els pàrkings de l’11 de setembre i Salvador Allende tanquin a les 10 de la nit i no obrin els diumenges ni festius.
· Mobilitat: tenim seriosos problemes de mobilitat sense solucionar com el difícil accés dels veïns a l’Illa i els col·lapses en hores puntes, per citar-ne només alguns.
· Horari de l’Illa de Vianants: La voluntat de part de l’Equip de Govern era de fer una illa de vianants de 24 hores els 7 dies de la setmana. A dia d’avui l’horari és de dos quarts de 8 del matí a dos quarts de 10 del vespre.
· Senyalització: la senyalització de l’Illa de Vianants és prou deficient, de fet, qualsevol persona que no conegui la ciutat a fons seria incapaç de trobar l’Ajuntament, o d’altres edificis oficials, donat que ni tan sols s’han senyalitzat rutes alternatives.
· Consens i diàleg: resulta evident que no s’ha buscat el consens i que no hi ha hagut prou diàleg ni planificació, doncs una part important de la ciutadania, així com dels comerços i de les persones que hi viuen, no estan d’acord, alguns amb el propi fet de l’existència de l’Illa de Vianants, d’altres en com s’està duent a terme. Però en qualsevol dels casos la desinformació i la manca de previsió han estat les grans triomfadores.

A dia d’avui la majoria dels problemes plantejats segueixen sense resoldre. Per tot això nosaltres proposem:
1. Donar solució immediata als problemes vinculats al funcionament de les pilones de l’Illa de Vianants.
2. Demanar responsabilitats tècniques i polítiques.
3. Endegar un procés de consulta, especialment a veïns i comerços afectats per tal de pal·liar els efectes negatius que puguin desprendre’s de l’Illa i solventar-los.
4. Elaborar un Reglament que reguli tots els aspectes que han de definir l’illa de vianants.
5. Elaborar els estudis de la mobilitat generada per la pròpia illa, i els estudis de la necessitat extraordinària d’aparcaments a l’entorn de l’Illa de vianants de Rubí.
6. Si en un termini de tres mesos no s’ha procedit a solucionar de manera definitiva els problemes exposats, eliminar l’Illa i no tornar-la a implementar fins que estiguin definitivament resolts. La seguretat dels rubinencs és el primer.

Aquestes són les nostres propostes inicials, però resto a l’espera de LES TEVES PROPOSTES, per tal de presentar un ultimàtum a l’equip de govern sobre la seva mala gestió de l’Illa. Dos vegades hem presentat moció sobre les mancances de l’Illa. Dos vegades, socialistes i esquerra han romàs sense donar-nos resposta. A la tercera va la vençuda!

No hay comentarios:

Publicar un comentario